Hawaiianske søde boller (burgerboller)

Disse boller smager meget sødt, men bruger man den gule sennep (yellow mustard) i dem bliver de helt perfekte.

De er særligt gode til Sloppy Joes. Opskriften på sovsen kan du også finde her på siden.

Bagetid:
20-23 minutter

Antal:
18 stk (36 sliders boller)

Ingredienser:
2,5 dl ananasjuice
1,25 dl sødmælk
70 g smør, smeltet
2 spsk. med top mild honning
ca. 12 dl hvedemel 
25 g alm gær
2 ½ teskefuld salt
2 spsk. brun farin
1 stort æg
1 tsk. hvidvinseddike
2 tsk. vaniljeekstrakt

Til pensling:
3 spsk. blødt smør

Bland ananasjuice, mælk, smeltet smør og honning i en gryde og varm indtil blandingen er er lillefingervarm.

Bland mel og salt en skål. Bland med dejkrog. Tilsæt langsomt ananas blandingen, efterfulgt af sukker, æg, eddike og vaniljeekstrakt og ælt på lav indtil dejen begynder at gi slip på siderne af skålen ( ca. 2 min). Hæv hastigheden til medium og ælt 5-7 min eller indtil dejen er blød og elastisk. dejen bør gi slip på siderne med sidde fast i bunden. Tilsæt evt. en dl mel mere hvis dejen er for klistret.

Fjern dejen, og pensel en skål med smagsneutral olie. Ælt dejen, jog form den til den kugle og placer den i din olierede skål. Tildæk stramt med husholdningsfilm, som også er olieret, og lad hæve ved stuetemperatur indtil den er fordoblet i størrelse. Gerne 1½-2 timer.

I mellemtiden smør en 33 x 23 cm bradepande. Stil til side

Når dejen er færdig med at hæve, hældes den ud på en melet overflade og slås ned. Del dejen til 18 boller og form det til boller ved at folde hjørnerne ind under så toppen er glat. Stil boller i 6 rækker af 3 i bradepanden. dæk bradepanden løst med smurt plastik. Lad dejen hæve i stuetemperatur til dobbelt størrelse, ca. 1-1½ time

Fjern plastikken og pensel med halvdelen af smørret. Bag ved 190 grader i ca. 20-23 min. Bag til de er gyldenbrune. Vend evt. pladen halvvejs.

Lad bollerne køle i bradepanden i ca. 10 min og pensl med resten af smørret. Serveres varme

Genopvarm stuetempererede boller: Pak dem i alufolie, placer dem på bagepapir og bag i ca. 20 min ved 175 grader

Print Friendly, PDF & Email