Gulerodsbrud, næsten som i Salling

Til en portion på ca 18 gulerodsbrud skal der bruges:

  • 1 pk gær
  • 5 dl vand
  • 1 dl rapsolie
  • 4 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 900-1000 g hvedemel
  • 2 æg
  • 200 g revne gulerødder
  • 100 g solsikkekerner

Find en god stor skål frem og opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt olie, salt, sukker og rør til sidst melet i. Ælt dejen meget grundigt, gerne 10 minutter og sæt den til hævning i ca 30 min.

Gulerødderne rives og solsikkekernerne måles af. Slå dejen let og forsigtigt ned og ælt nu æg, gulerødder og solsikkekernerne i dejen. Det skal ikke æltes længe, men kun til de nye ingredienser er blandet godt i dejen. Jeg hakker dejen med en stor kniv og tilsætter evt. et par spsk. mel for at få dejen til at klistre ordentligt sammen.

Dejen hæver en del så bag kun 6 boller på hver plade. Fordel med en ske bollerne på en bageplade med papir og efterhæv ca. 30 min.

Bag midt i ovnen i 12-18 minutter ved 200 grader varmluft. Er du i tvivl om de er færdig kan de bankes let under bunden, så skal lyden være hul.  Lad dem køle af på en rist.

Skal de fryses, pakkes de i poser mens de stadig er lune og fryses ned, så forbliver de mest svampede. 

 

Print Friendly, PDF & Email

15 Replies to “Gulerodsbrud, næsten som i Salling”

  1. Dejlige boller! Tror du man kunne halvere hvedemellet, og så bruge den anden halvdel til noget fuldkorns mel, hvis ja hvad for noget fuldkorns agtig mel ville du så anbefale at bruge? Og tror du de stadig ville blive lige så luftige og bløde, hvis man puttede noget fuldkorns mel i? Håber du vil svare?

    1. Det kan man sagtens, men de bliver selvfølgelig ikke helt så luftige. Men det er bare at prøve dig frem. Jeg har også lavet dem med squash og græskarkærner.

    1. Evt. erstat olien med 1-1,5 dl. ymer eller andet surmælksprodukt, og udskift lidt af melet med noget grovmel. Derudover kan nogle af solsikkekernerne undlades, da de bidrager meget med kalorier (584 kcal pr. 100g).

      Den eneste forskel er, at de skal hæve lidt længere, men bliver super lækre! Dog brugte jeg ikke groft mel, men mener ikke, at det vil gøre den store forskel 😉

  2. Normalt er jeg meget fanatisk med, hvad jeg putter i munden, men efter at have bagt de her til min familie, må jeg indrømme, der røg lidt flere ned end godt var 😉
    Fantastiske boller!!!

  3. Alle forslagene er selvfølgelig ” godt for sundheden” men nu hedder opskriften jo ” næsten som i Salling” og der skal IKKE fuldkorn eller andet ” sundt” i. De SKAL være lidt usunde og fede i det- ellers er de jo ikke rigtige. 😉

  4. De smager supergodt, og lidt flere kalorier, ja…går man til fitness, så er det jo bare at give den en ekstra skalle mere…Tak for opskriften.

  5. Super skønne boller, tænker jeg har bagt dem mindst 50 gange🤪
    Alle kan li dem.
    Her i huset kommer der rådgiver fra kommunen til møder.
    Hver gang er der nybagte bolle, ja nemli´ rigtig dine boller.
    Og de bliver efterspurgt hvergang 🤪😜

  6. Det nærmer sig helt sallings gullerodsbrud når der kommes 200 g digtene i , og olie målet ændres til 1/4 dl olie og 3/4 dl surmælk tykmælk ell.
    Kan varmt anbefales
    Susanne

  7. Det nærmer sig helt sallings gullerodsbrud når der kommes 200 g digtene i , og olie målet ændres til 1/4 dl olie og 3/4 dl surmælk tykmælk ell.
    Kan varmt anbefales
    Susanne katrine

    1. Hvad er digtene ?
      Lyder godt, at ta’ mindre olie samt surmælksprodukt.
      Hilsen fra Hanne

Skriv et svar til Karin Bisgaard Mikkelsen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *